Sändningstider för Social Innovation Summit på UR

Under årets Social Innovation Summit var UR och Kunskapskanalen på plats och filmade konferensen. Från och med 16 januari kommer klippen att finnas tillgängliga på UR Play, och mellan 19 december och 13 januari kan du se det på Kunskapskanalen. Läs mer för sändningstider.

Se sessionerna på UR Play här.

Måndag 19 december 13.00-16.00

13.00 Omöjlig är en åsikt
Vad händer när man vägrar placeras i ett fack eller få en viss etikett? Caroline Casey har, utifrån sin egen historia utvecklat en modell för att förändra människors syn på funktionsnedsättningar, som används av hundratals organisationer världen över med stor framgång.

13.35 Resa med särskilda behov
Som fullt funktionell kan det vara svårt att se de behov som finns bland dem som inte är det. Därför grundade Sebastien Archambeaud en bokningssajt där människor med fysiska funktionsnedsättningar kan hitta boende på egen hand.

13.45 Studentbostad och äldreboende i ett
Gea Sijpkes, VD på holländska Humanitas, pratar om deras regeneration-boende där ett äldreboende på 160 lägenheter delas av pensionärer och studenter. Studenterna bor gratis mot att de umgås med de äldre.

14.00 Tillgänglig handel för alla
Många personer med kognitiva nedsättningar upplever stora problem när de handlar mat och gör andra inköp. Men vad behövs för att skapa bättre förutsättningar för personer med kognitiva funktionsnedsättningar att handla? Representanter från Demensförbundet och Myndigheten för delaktighet belyser problem och lösningar.

14.55 Hur jag blev en social investerare
Johan Andresen är ägare och styrelseordförande för den norska investeringskoncernen Ferd. Här berättar han om sin resa till att bli en social investerare. Om varför social innovation och socialt entreprenörskap är viktigt och hur han på så vis vill förändra världen till det bättre.

15.25 Öppna dörren
Amelie Silfverstolpe från Axfoundation berättar om deras satsning för att människor av olika bakgrund ska kunna mötas för att stärka integrationen.

15.30 Mellanrumsarbete
Lena Wetterskog Sjöstedt, Stadsområdesdirektör i Malmö, berättar om arbetat för att få en mer jämlik hälsa i Malmö, samt hur dom arbetat innovativt över gränser och sektorer för bättre integration.

15.45 Social innovation om 10 år
Hur ser social innovation ut om 10 år? Vilken sorts stöd och infrastruktur behövs för nya samhällsinnovationer? Louise Pulford, VD för ett av världens största nätverk för social innovation, Social Innovation Exchange, diskuterar sociala innovationer i framtiden och nödvändiga nästa steg.

Tisdag 20 december 13.00-16.00

13.00 Hur en lokal idé blir global
Hur kan en lokalt förankrad idé koppla upp sig mot befintligt strukturkapital och snabbt hitta möjligheter till informationsspridning och uppskalning? Och hur kan man engagera eldsjälar på andra orter eller i andra länder med samma viljor att genomföra förändring? En panel diskuterar hur man utforskar möjligheter som finns och den hjälp som entreprenörer kan få.

14.00 Sluta prata, börja göra
Genom sitt intresse för design, digital teknik, politik och innovation kopplar hon samman radikalt nytänkande med traditionell industri, med syftet att sluta prata om innovation, och börja göra. Här berättar Lisa Lindström om sitt arbete med att utveckla nya metoder för att jobba med våra samhällsutmaningar.

14.25 Social innovation för tillväxt och jobb
Leonardo Quattrucci är politisk rådgivare i EU-kommissionens tankesmedja och specialiserar sigpåi framtidens arbetsmarknad och institutionell innovation. Här talar han om vikten av social innovation för att skapa tillväxt och jobb i Europa.

14.45 Det finska experimentet med medborgarlön
Kommer jobben att räcka till alla i framtiden? Hur kommer livet och arbetslivet att se ut? Henna Keränen berättar om sina erfarenheter från experimentet med medborgarlön som genomförs just nu i Finland.

14.55 Social innovation i uppsatta mål
De globala målen liksom arbetet inom ramen för agenda 2030 ska balansera tre dimensioner av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Men den sociala dimensionen upplevs ibland som mer osynlig än miljömålet. Hur ser arbetet ut med social hållbarhet inom ramen för Agenda 2030 och vilken roll spelar social innovation? En diskussion med representanter från olika expertområden.

Onsdag 21 december
15.50 Sociala innovationer och välfärd
En av våra stora samhällsutmaningar är en åldrande befolkning och hur det påverkar vårt välfärdssystem. Hur kan social innovation och socialt entreprenörskap användas för att lösa denna utmaning och få människor etablerade på arbetsmarknaden? Jens Magnusson, välfärdsekonom på SEB, ger en inblick.

Onsdag 11 januari 15.00-18.00

15.00 Omöjlig är en åsikt
Vad händer när man vägrar placeras i ett fack eller få en viss etikett? Caroline Casey har, utifrån sin egen historia utvecklat en modell för att förändra människors syn på funktionsnedsättningar, som används av hundratals organisationer världen över med stor framgång. Repris från 19/12.

15.35 Resa med särskilda behov
Som fullt funktionell kan det vara svårt att se de behov som finns bland dem som inte är det. Därför grundade Sebastien Archambeaud en bokningssajt där människor med fysiska funktionsnedsättningar kan hitta boende på egen hand. Repris från 19/12.

15.45 Studentbostad och äldreboende i ett
Gea Sijpkes, VD på holländska Humanitas, pratar om deras regeneration-boende där ett äldreboende på 160 lägenheter delas av pensionärer och studenter. Studenterna bor gratis mot att de umgås med de äldre. Repris från 19/12.

16.00 Tillgänglig handel för alla
Många personer med kognitiva nedsättningar upplever stora problem när de handlar mat och gör andra inköp. Men vad behövs för att skapa bättre förutsättningar för personer med kognitiva funktionsnedsättningar att handla? Representanter från Demensförbundet och Myndigheten för delaktighet belyser problem och lösningar. Repris från 19/12.

16.55 Hur jag blev en social investerare
Johan Andresen är ägare och styrelseordförande för den norska investeringskoncernen Ferd. Här berättar han om sin resa till att bli en social investerare. Om varför social innovation och socialt entreprenörskap är viktigt och hur han på så vis vill förändra världen till det bättre. Repris från 19/12.

17.25 Öppna dörren
Amelie Silfverstolpe från Axfoundation berättar om deras satsning för att människor av olika bakgrund ska kunna mötas för att stärka integrationen. Repris från 19/12.

17.30 Mellanrumsarbete
Lena Wetterskog Sjöstedt, Stadsområdesdirektör i Malmö, berättar om arbetat för att få en mer jämlik hälsa i Malmö, samt hur dom arbetat innovativt över gränser och sektorer för bättre integration. Repris från 19/12.

17.45 Social innovation om 10 år
Hur ser social innovation ut om 10 år? Vilken sorts stöd och infrastruktur behövs för nya samhällsinnovationer? Louise Pulford, VD för ett av världens största nätverk för social innovation, Social Innovation Exchange, diskuterar sociala innovationer i framtiden och nödvändiga nästa steg. Repris från 19/12.

Torsdag 12 januari 15.00-18.00

15.00 Hur en lokal idé blir global
Hur kan en lokalt förankrad idé koppla upp sig mot befintligt strukturkapital och snabbt hitta möjligheter till informationsspridning och uppskalning? Och hur kan man engagera eldsjälar på andra orter eller i andra länder med samma viljor att genomföra förändring? En panel diskuterar hur man utforskar möjligheter som finns och den hjälp som entreprenörer kan få. Repris från 20/12.

16.00 Sluta prata, börja göra
Genom sitt intresse för design, digital teknik, politik och innovation kopplar hon samman radikalt nytänkande med traditionell industri, med syftet att sluta prata om innovation, och börja göra. Här berättar Lisa Lindström om sitt arbete med att utveckla nya metoder för att jobba med våra samhällsutmaningar. Repris från 20/12.

16.25 Social innovation för tillväxt och jobb
Leonardo Quattrucci är politisk rådgivare i EU-kommissionens tankesmedja och specialiserar sigpåi framtidens arbetsmarknad och institutionell innovation. Här talar han om vikten av social innovation för att skapa tillväxt och jobb i Europa. Repris från 20/12.

16.45 Det finska experimentet med medborgarlön
Kommer jobben att räcka till alla i framtiden? Hur kommer livet och arbetslivet att se ut? Henna Keränen berättar om sina erfarenheter från experimentet med medborgarlön som genomförs just nu i Finland. Repris från 20/12.

16.55 Social innovation i uppsatta mål
De globala målen liksom arbetet inom ramen för agenda 2030 ska balansera tre dimensioner av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Men den sociala dimensionen upplevs ibland som mer osynlig än miljömålet. Hur ser arbetet ut med social hållbarhet inom ramen för Agenda 2030 och vilken roll spelar social innovation? En diskussion med representanter från olika expertområden. Repris från 20/12.

Fredag 13 januari 17.30-18.00

17.30 Kan vem som helst bli social entreprenör?
Kan man lära sig att bli en social entreprenör? Vilka egenskaper behövs och vilka metoder är bäst? Alastair Wilson, vd på School for social entrepreneurs, berättar om framgångsrika metoder för utbildning. VD på School for social entrepreneurs. Repris från 20/12.

17.40 Politik och social innovation
Framväxten av innovations- och policylabb är en global trend där tanken är att förstärka kopplingen mellan praktik och politik. Beatrice Andrews, politisk rådgivare på brittiska Policy lab, berättar om deras erfarenheter. Repris från 20/12.

17.50 Sociala innovationer och välfärd
En av våra stora samhällsutmaningar är en åldrande befolkning och hur det påverkar vårt välfärdssystem. Hur kan social innovation och socialt entreprenörskap användas för att lösa denna utmaning och få människor etablerade på arbetsmarknaden? Jens Magnusson, välfärdsekonom på SEB, ger en inblick. Repris från 20/12.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.