Ekonomi, Event

Två måndagar ni inte får missa

Kevin Jones, från San Fransisco, grundade utvecklings- och investeringsfonden Good Capital för fyra år sedan och är arrangör för en av de största årliga konferenserna om sociala investeringar, SoCap som äger rum i USA. När han besökte Mötesplatsen för social innovation och samhällsentreprenörskap i Malmö i somras berättade han om tankarna på att etablera en SoCap Europe och inte långt därefter hade holländska investerargruppen PYMWYMIC hoppat på tåget.

Nu kommer de tillsammans till Sverige den 17 januari för att diskutera hur vi bygger en europeisk plattform för finansiering av socialt entreprenörskap och sociala innovationer i Europa. Det är Mötesplatsen för Social Innovation och Samhällsentreprenörskap i samverkan med Region Skåne, Malmö Stad, Socialt Kapital Forum, Medea, Publikt Entreprenörskap och Coompanion Skåne som bjuder hit bl a Frank van Beuningen (Holland),PYMWYMIC, Kevin Jones (USA) och Margaret McGovern (Holland), PYMWYMIC och Coordinator SOCAP Europe.

Läs mer och anmäl dig här.

SoCap Europe äger rum i slutet på maj i år i Amsterdam.

Måndagen den 24 januari kommer Geoff Mulgan från brittiska tankesmedjan Young Foundation att hålla en workshop i Malmö på temat social innovation. Young Foundation är på många sätt ledande i arbetet kring social innovation och har bland annat varit strategiska rådgivare inom området i samband med att EU tagit fram sin Innovation Union.

Vill ni veta mer om workshopen, kontakta agneta.johansson@malmo.se.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *