Event

Socap Future i Malmö 8-10 maj 2012

Publicerad 7 november 2011 av Redaktionen

Konferensen Socap Future 2012 kommer äga rum i Malmö 8-10 maj 2012. Vid Socap Future kommer cirka 500 personer från ett 50-tal länder i hela världen delta. Socap (Social Capital Markets) är en plattform som kombinerar samhällsnytta med kraften och effektiviteten hos marknadssystemet. Socap verkar i skärningspunkten mellan ”money and meaning”, pengar och mening.

moneymeaning.png

Genom att i olika forum knyta samman världens ledande innovatörer, investerare, stiftelser, institutioner och sociala entreprenörer – skapar och utvecklar Socap marknaden för sociala innovationer och samhällsentreprenörskap. Initiativtagare till Socap är Kevin Jones, som också grundat Good Capital.

Socap-konferensen arrangerades i San Francisco i september för fjärde året i rad. Den första europeiska Socap-konferensen genomfördes i Amsterdam i juni 2011. Flera städer och länder är angelägna att få ta del av konceptet. I stor konkurrens med andra länder och städer genomförs arrangemanget 2012 i Malmö.

Seminariet i Malmö den 21 november utgör ett led i den stora satsning som görs i Malmö och Skåne på att lyfta fram samhällsentreprenörskapets och sociala innovationers potential och betydelse för samhällets utveckling, inför konferensen Socap Future.

 

För mer information om Socap klicka här

För information om Socap11 i San Fransisco klicka här

Läs vad vi skrivit om Socap Europe i Amsterdam genom att klicka här

 

Följ Mötesplatsen på Facebook

Följ Mötesplatsen på Twitter

Prenumerera på Mötesplatsens Nyhetsbrev

 

 

KommentarerDin kommentar har mottagits och kommer hanteras inom kort av vår moderator.
Kommentera