Nyheter

Social Enterprise certifiering i Storbritannien

För att få använda Social Enterprise mark måste företaget uppfylla ett antal kriterier. Företaget ska ha sociala och/eller miljömässiga mål, minst 50 procent av vinsten investeras i sociala eller miljömässiga verksamheter, minst 50 procent av företagets inkomster kommer från handel och man måste kunna uppvisa att de sociala och miljömässiga målen uppnås. 

Märkningen har utvecklats med stöd av OTS, Office of the Third Sector och en av de drivande aktörerna är intresseorganisationen SEC, Social Enterprise Coalition.

Det primära syftet är att skapa en plattform och en identitet för social enterprises i Storbritannien, på många sätt likt andra certifieringar som t ex KRAV eller Fair Trade. Förutom att man får använda deras logotype innebär märkningen också att man får tillgång till stöd och nätverk inom området.

Man räknar med att det finns cirka 62 000 social enterprises i Storbritannien och området växer. Behovet av att utveckla kriterier och standards för dessa nya typer av företag har bl a lett till utvecklingen av certifieringen. Social Enterprise mark drivs som ett social enterprise i form av ett Community Interest Company (CIC).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *