Ekonomi

SoCap till Europa nästa år

Social Capital Markets, SoCap startades för tre år sedan som ett litet event som ville fokusera på hur man kan använda marknadsmekanismer för att göra en samhällsinsats. Var finns kapitalet som vill investera i sociala och samhällsnyttiga företag och hur kan man bygga nya modeller, både investeringsmodeller och affärsmodeller som verkar i denna anda var några av frågorna på agendan.

Idag har Social Capital Markets årliga konferens blivit en av de viktigaste händelserna för alla som är intresserade av det som man kallar social capital eller social investments.

I år hade de lyckats samla de absoluta toppnamnen inom området. På talarlistan hittar man bland andra Jacqueline Novogratz från Acumen Fund, Matt Flannery från Kiva och Julie Sunderland från Bill & Melinda Gates Foundation.

På SoCaps blogg kan man läsa om allt som hänt under de senaste dagarna. Idag lanserades även nyheten att SoCap får en europeisk motsvarighet, SoCap Europe som äger rum i Amsterdam i maj 2011.

Ingemar Holm från Centrum för publikt entreprenörskap var på plats i San Fransisco med bl a representanter från Region Skåne. Läs hans rapport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *