Nyheter

Jobba med Ashoka Scandinavia

Ashoka grundades 1980 av Bill Drayton och har sedan dess stöttat 2000 sociala entreprenörer som kallas Ashoka Fellows. Ashoka finns i 60 länder och nu vill man även starta ett Ashoka Scandinavia.

Ashoka definierar en social entreprenör som ”en individ med innovativa lösningar på samhällets största problem”. Exempel på Ashoka Fellows i Skandinavien är Anders Wilhelmsson som grundat företagete Peepoople och Thorkil Sonne som startat Specialisterne i Danmark.

Läs mer om kriterierna och hur du gör för att söka tjänsten som chef för Ashoka Scandinavia.

 

2 thoughts on “Jobba med Ashoka Scandinavia”

  1. Hej
    Jag tycker detta projekt låter mycket lovande. Jag är en fixare (men utan ersättning). Jag har många idéer har god människorkännedom (intuition och psykologiskt intresse). Jag har länge frågat efter en organisation som kan ta vart på sociala lösningar som skulle underlätta för många människor. Svaret är att en ide (helst en fysisk vara) måtte vara mätbar i pengar för att investerar ska gå in och stötta. Inova, Almi och Nyföretagarcentrum säger samma sak. Jag undra vem man ska ta kontakt med för att få dryfta sina idéer och kanske få hjälp att genomföra dem? OBS jag är ingen ungdom men det är inget fel på huvudet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *